Allt började i Halmstad, där jag målade och dansade många somrar i Tylösand; ljusa somrar som följdes av studier i språk i Lund. Och efter Lund följde 20 spännande år i München med examen i Nordiska Språk, Anglistik och Amerikanistik.

Språk är som tavlor. Att formulera sig är att skapa bilder. Det är färg och rörelse. Det är dans, svepande eller häftig. Så har jag alltid haft färgen och formen inuti mig, tillfälligt förlöst i dansens virvlar och sensualitet.

Tillbaka i Lund, många erfarenheter och två underbara barn rikare, finner jag tillbaka till min ungdoms måleri. Smärta och sorg, glädje och extas får sitt utlopp i mina kvinnor som aldrig slutar uppmana betraktaren att ryckas med, våga släppa taget och lyfta sig över den tunga jorden och "lagomheten".

Då min styrka ligger i omedelbarheten måste tekniken vara enkel: Att måla i akryl gör avståndet mellan tavlan och mig så kort som möjligt; känslorna är fortfarande heta när de omvandlas till färg och form, rörelsen är fångad i flykten. När Du vänder dig om spränger aktrisen ramarna, för att återkomma, med tillbakahållen andedräkt, när Du på nytt skänker henne Din uppmärksamhet.

 

e-post